Kedves Érdeklődők!

A Joghallgatók Önképző Szervezete ismét felvételit hirdet.

Szervezetünk az ELTE-ÁJK és a PPKE-JÁK első-, másod-, és kivételes esetben harmadéves hallgatóinak jelentkezését várja!

Közösséget vagy szakmai fejlődést keresel? Nálunk mindkettőt megtalálod, a többi rajtad múlik! Négy különböző – Civilisztika, Közjogi, Büntetőjogi, és Nemzetközi és európai uniós jogi – tagozat kurzusai közül választhatsz, amelyeken a legjobb egyetemi oktatók és gyakorló jogászok bevonásával fejlesztheted készségeidet, ismerhetsz meg új területeket.

Mindemellett szakkollégiumunk büszkén elmondhatja magáról, hogy ezévtől kollégiumi lakhatási lehetőséget is biztosít már tagjai számára, ráadásul a belváros szívében, ezzel egy újabb szintre emelve szervezetünk összetartását! Gyere, tanulj és lakj velünk!

A félév során a kurzusokon túl olyan projektekben vehetsz részt, melyek megtanítanak csapatban dolgozni, és segítenek az olyan alapvető jogászi készségek kialakításában, amikre az egyetemi képzés mellett szükség lehet. A félév végén a projekteken dolgozó csapatok a JÖSz Konferencián mutatják be egész féléves munkájukat, a tudományos élet és a munkapiac legnevesebb képviselői előtt.

A jogtudományi munka mellett fontosak számunkra a művelődési programok és a szeretetszolgálati tevékenység, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a jogi tanulmányok közben kikapcsolódjunk, szellemileg és lelkileg töltődjünk, illetve másoknak segítsünk.

Ha célod az, hogy magadból a legtöbbet kihozd, és ezért tenni is akarsz, köztünk a helyed! Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

 

A felvételi eljárás menete

1. Írásbeli forduló

2021. szeptember 13.-14.

Az írásbeli fordulóra hozz magaddal egy amerikai típusú önéletrajzot ÉS egy motivációs levelet, vagy küldd el az írásbeli megkezdése előttig a kapcsolat@josz.elte.hu e-mail címre! Ennek hiányában nem tudjuk figyelembe venni jelentkezésedet.

A korábbi évek írásbeli feladatai megtalálhatóak IDE kattintva.

 

2. Szóbeli forduló

2021. szeptember 17.-18: Egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottság és a Jelentkező között.

 

3. Felvételi tábor

2021. szeptember 25.-26: A továbbjutottak egy kétnapos programon vesznek részt, hogy jobban megismerhessünk Titeket.

Ezen programok az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően fognak megvalósulni.

 

Ha úgy érzed, célod van az egyetemi tanulmányokkal, és teljesen ki akarod aknázni a lehetőségeidet, jelentkezz a JÖSz-be, várunk!

Üdvözlettel,

Szebenyei Dóra
a Felvételi Bizottság elnöke

 

További információért:

Jelöld vissza eseményünket itt

Amennyiben bármilyen kérdésed van a felvételi eljárásra nézve, lépj velünk kapcsolatba Facebook oldalunkon, vagy e-mailen keresztül! Tagjaink szívesen válaszolnak kérdéseidre!

 —

A felhasznált kép szerzője: Regasterios