1. lépés: Írásbeli forduló + Motivációs levél és önéletrajz

A jelentkezés első lépése egy írásbeli feladatsor kitöltése melyben elsősorban rólad, elképzeléseidről és céljaidról kérdezünk, valamint igyekszünk felmérni általános műveltséged, tájékozottságod, logikai és érvelési készségeidet. A teszt során nem kérünk tételes jogi tudást, sokkal fontosabb számunkra az, hogy ki tudj állni álláspontod mellett, logikusan gondolkodj és tájékozott légy a hétköznapok híreivel kapcsolatban.

Alapelvünk, hogy egy jó írásbeli stresszmentes és szórakoztató, így a feladatok összeállításánál igyekszünk olyan témákat választani, olyan kérdéseket feltenni, amelyekre nincs rossz megoldás és elgondolkodtatóak.

A motivációs levélben térj ki arra, hogy miért szeretnél tagja lenni a szervezetnek, mik az elvárásaid és a céljaid!

Idén, rendhagyó módon online írásbeli fordulót tartunk, melyre szeptember 20. 20:00 – október 9. 23:59ig tudsz jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-lVn3kr56_Cubtmup3e60i8cSMmM–NboFZuvbwPSOnBMhw/viewform?usp=sf_link

Október 10.-11. 23:59. között megküldjük neked a jelentkezési űrlapban megjelölt e-mail címre a feladatsort.

 

2. lépés: Szóbeli forduló

Ebben a fordulóban célunk, hogy egy nagyjából 10 perces beszélgetés során jobban megismerjük azokat, akik az írásbeli forduló után továbbjutottak. A beszélgetés előtt nem kell semmilyen előre megadott szakirodalmat vagy cikket elolvasnod, hisz elsősorban önéletrajzod, motivációs leveled és az általad megírt írásbeli dolgozat lesz beszélgetésünk alapja.

Rendhagyó módon, ezen forduló is online kerül megtartásra október 16. és 17.-én.

 

3. lépés: A felvételi tábor

A legjobb teljesítményt nyújtó jelentkezőket egy kétnapos felvételi táborba invitáljuk meg, melynek célja, hogy kötetlenebb formában ismerkedjünk meg Veletek és különböző játékok és szimulációk segítségével mérjük fel a bennetek rejlő lehetőségeket.

A táborra terveink szerint Október 24.-25. között kerül sor. 

Ezen programok az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően fognak megvalósulni!


 

Gyakran ismételt kérdések:

Harmadéves vagyok. Csatlakozhatok még a JÖSz-höz?

Igen, ugyan a felvételi eljárásunk során elsősorban elsőtől másodévig várunk mindenkit aki úgy gondolja, hogy értékes és aktív tagjává tud válni közösségünknek, de kivételes esetekben harmadéves hallgató is felvételt nyerhet, ha a Felvételi Bizottság úgy ítéli meg.

Nem tudok lemenni a Felvételi Táborba. Ez azt jelenti, hogy elveszítem a lehetőséget arra, hogy tag legyek?

A felvételi táborban a jelentkezőknek lehetőségük van jobban bemutatni magukat így mindenképp nagy segítség számunkra akkor, amikor döntünk arról, hogy kiket tudunk felvenni. Éppen ezért, a felvételi eljárás fontos és elengedhetetlen a táborban való részvétel, hisz ezen forduló nélkül nehezen tud majd dönteni a Felvételi Bizottság Rólad.

Hogy néz ki a szóbeli beszélgetés?

A szóbeli forduló egy rövid, 10 perces beszélgetés a Felvételi Bizottság  kilenc tagjával, akik elsősorban az önéletrajzoddal, motivációs leveleddel és írásbeli feladatsoroddal kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Ebben a fordulóban a cél az, hogy kötetlenül, egy baráti beszélgetés formájában megismerjünk. Az idő rövidsége miatt többnyire rövid válaszokat igénylő kérdésekre, 4-5 mondatos érvelési feladatokra számíthatsz.

Mire lehet számítani a Felvételi Táborban?

A Tábor célja, hogy a Felvételi Bizottság tagjai kötetlenebb formában, közvetlenebbül megismerhessék a jelentkezőket. Elsősorban szituációs játékokra, beszélgetésekre számíthatsz de fontos részét képezik a tábornak a kötetlen, közösségépítő események is, legyen szó akár közös esti vetélkedőről vagy kirándulásról.

A Felvételi Táborba történő leutazás és részben a szállás költségét a felvételizők viselik, de a JÖSz igyekszik minél nagyobb arányban támogatni a szállás költségét.

Kik a Felvételi Bizottság tagjai?

A Felvételi Bizottság tagjai közé tartozik a JÖSz elnöke, jogtudományi alelnöke, igazgatója valamint a JÖSz Közgyűlése által választott 5 további tag és a Felvételi Bizottság elnöke. A FEB összeállítása során fontos szempont számunkra, hogy változatos csapattal találkozhassanak a jelentkezők, így mind az évfolyamok tekintetében, mind érdeklődési körök és képzettségek tekintetében széles skálát fednek le felvételiztetőink.


 

Amennyiben bármilyen kérdésed van a felvételi eljárásra nézve, lépj velünk kapcsolatba Facebook oldalunkon, vagy e-mailen keresztül! Tagjaink szívesen válaszolnak kérdéseidre!

 

A felhasznált kép szerzője: Regasterios